Stockholm är en stad som många drömmer om att jobba i. Här finns många av de stora toppjobben inom flera olika branscher liksom spännande positioner i en lång rad olika företag. Om du vill jobba i Stockholm finns det alltså en hel del att intressera sig för. Problemet är att du inte är ensam om din ambition. Att söka jobb i Stockholm är en tidskrävande och ansträngande process som kan ta mycket kraft – men om du lyckas med uppdraget kan du bli belönad med både en välbetald och stimulerande anställning. Här är några tips för hur du landar ditt drömjobb i Stockholm.

young woman arrives at her interview , resume under her arm greeting her interviewer

Många vakanser på arbetsplatser tillsätts genom personliga kontakter. Det behöver inte handla om nepotism att en chef väljer ett bekant ansikte. Istället kan det vara erfarenhet och trygghet som spelar in. Om chefen vet vem du är och hur du presterar kan ju företaget vara tryggare i att de inte tar ett felbeslut. Att anställa människor som inte presterar ändamålsenligt är nämligen en dyr process som alla företag vill undvika. Du kan förbättra dina möjligheter att få jobbet om du nätverkar och lär känna inflytelserika människor i din bransch. Kom bara ihåg att behandla alla lika väl. Den där killen eller tjejen som stod vid kaffemaskinen kan lika gärna bli din nästa chef.

Ett annat sätt att förbättra sina jobbchanser är att helt enkelt anmäla sitt intresse direkt hos företaget. Många chefer imponeras av människor som visar framfötterna genom att ta kontakt och visa varför just han eller hon ska anställas. Du kan lära av det genom att pitcha dina idéer för ett särskilt företag som du vill jobba på. Även om du inte får jobbet du tänkte dig är chansen god att chefen har dig i åtanke nästa gång det blir en plats ledig. På så sätt står du före i kö när det gäller att tillsätta positionen.

Givetvis kan du också använda dig av olika förmedlare av jobb. Det gäller inte bara den klassiska arbetsförmedlingen utan handlar också om rekryteringsföretag Stockholm. Numera väljer alltfler företag att fråga efter videopresentationer vid anställning och det gör att du får möjlighet att visa varför just du ska ha jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *