[b]Drömmen av att lämna barndomsorten och flytta till något nytt står högt på listan hos många ungdomar som vill börja sin resa som självständiga och vuxna individer. Om denna flytt dessutom blir från en mindre ort till en större stad finns det en hel del fördelar och möjligheter. Om målet är att få tillgång till många olika vägar till jobb, utbildningsmöjligheter samt praktik är Stockholm den stad som leder loppet.[/b]

Om det krävs utbildning

I en stad som Stockholm finns det mycket av allt, tillgängligt hela tiden. Det finns många olika skolor och inriktningar för att få sig en bra utbildning. Folkhögskolor finns det gott om, där det finns ett visst kursutbud för den som vill satsa på något kreativt eller yrkeshögskolor för den som vill läsa lite kortare och vill börja jobba snabbt.

Att till exempel läsa till undersköterska och jobba inom vården i Stockholm är högt efterfrågat då det ständigt behövs personal till olika skift inom hemtjänst, äldrevård och olika avdelningar på sjukhusen 24 timmar dygnet runt. I Stockholm finns det också ett flertal högskolor som vars olika utbud både leder till valmöjligheter samt chans till att bli något som verkligen efterfrågas, exempelvis lärare. För den som vill jobba internationellt finns det gott om kurser på andra språk som kan ta den studerande vidare till olika företag inom näringslivet.

Möjligheternas stad

Om studier inte är av intresse finns det även många möjligheter att jobba i Stockholm där varken utbildning eller erfarenhet krävs. Dessa jobb kan ibland erbjuda egen relevant kort utbildning för att lära sig jobbet och komma in i det. För den som börjar sin väg till att börja bosätta sig och jobba i Stockholm genom att vara inneboende, kanske inte har bestämt sig om framtiden men behöver levebröd kan olika telemarketing företag vara av intresse. Även bemanningsföretag som behöver folk till olika städuppdrag, flytthjälp, läxhjälp samt försäljare till hjälporganisationer finns det gott företag som annonserar ut jobb i Stockholm.

Ett annat spår är också att söka sig till olika restauranger, i Stockholm finns alla världens kök och det är ett bra sätt att knyta kontakter, få lite arbetsplatserfarenhet samt jobba under flexibla tider.

Den moderna staden som tänker på miljön

Förutom utbudet av olika utbildningsmöjligheter och arbetsplatser är också Stockholm den stad som har mest att erbjuda i kollektivtrafik. Här finns ett bra bussnätverk, pendeltåg samt tunnelbana att ta till för att ta sig till och från jobbet. För den som föredrar egen bil, som kanske även behöver färdmedel i jobbet och samtidigt vill vara miljövänlig är det inga problem att satsa på laddhybrider eftersom det finns gott om laddningsstationer utplacerade i större delen av Stockholm. Det är ett projekt som hela tiden utvecklas och vill ge fler möjlighet till en miljövänlig färd i denna fantastiska stad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *