Har du hittat ditt absoluta drömjobb? Härligt! Det är inte speciellt ofta man kommer över den där jobbannonsen som verkligen tilltalar en på alla plan. Kanske är det till och med så att jobbet befinner sig i Stockholm och du är beredd att pendla eller flytta helt bara för att få jobbet.

Att jobba i Stockholm kan skilja sig från att göra det i andra delar av Sverige. Här är kulturen oftast lite stressigare och företag har i många fall längre öppettider. Det kan betyda längre arbetspass och obekväma arbetstider, men vad gör det när du får en bra lön så att du äntligen kan pensionsspara och får jobba med det du älskar? Även om du får den allmänna pensionen så är det väldigt viktigt att du ser till att själv lägga undan pengar. Genom att pensionsspara kan du trygga framtiden för dig själv!

Hur ska man då tänka när man ska söka det här perfekta jobbet? Här får du några tips på hur du lyckas sticka ut ur mängden och kanske även knipa anställningen!

Så får du jobbet

1. Det första du måste göra är att tänka efter innan du skickar iväg din ansökan. En arbetsgivare kommer snabbt se om du har skickat iväg samma handlingar till flera arbetsgivare och chansen för att du ska få jobbet minskar då. Lägg mycket tid på dina handlingar och skriv personligt till arbetsgivaren. Visa att ditt intresse är riktigt!

2. När du skickar in din ansökan ska du presentera dig själv på bästa sätt. Att skriva att du är social, kan arbeta bra i team och ha många bollar i luften är i sig bra, men kom ihåg att även förklara varför. Ta gärna ett exempel från tidigare arbetslivserfarenheter där dina kompetenser har kommit till användning.

3. Se till att dina utbildningar och tidigare anställningar kommer i rätt ordning på ditt cv, även om det betyder att du måste skapa flera olika. Söker du ett jobb som webbdesigner vill intervjuaren kunna se vilka kunskaper eller utbildningar som du har inom ämnet först. Du behöver alltså inte ta med att du har sommarjobbat 2 veckor på ICA som 15 åring eller se åtminstone till att placera irrelavant information längre ner.

4. Vad finns det egentligen för information om dig på internet? Det är nämligen inte helt ovanligt att arbetsgivare väljer att googla sina kandidater för att se vad som dyker upp. Att då ha gamla partybilder eller strandbilder ute kan bli en nackdel. Googla dig själv och se vilka bilder eller information som dyker upp och radera det som känns opassande.

5. Om du har fått möjlighet att komma på en intervju – förbered dig! Det finns inget värre än att inte kunna ha svar på frågorna som ställs och själv inte ha några egna funderingar. Ett tips är att inte fråga om lön och semester på första intervjun. Många företag har en lång rekryteringsprocess och du kommer ha möjlighet att diskutera detta längre fram, kanske till och med i samband med att du blir erbjuden anställningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *