Om du vill jobba på ett stort företag med filialer över hela världen behöver du inte leta långt. Faktum är att det finns flera globala varumärken som har sina huvudkontor just i Stockholm. Det betyder att det finns fler jobb att söka med både hög befattning och lägre kunskapskrav. Även om konkurrensen om jobben på dessa firmor är mycket hård kan det ge motivation och energi att känna till dess existens. Det annonseras regelbundet ut platser på några av de största företagen i Europa med säte i Stockholm – och det ger dig som vill arbeta i Sveriges huvudstad chansen att uppfylla din dröm.

1200px-Isafjord_1_October_2015_01Ett av dessa globala företag är Hennes & Mauritz. H&M, som företaget normalt kallas, är inte bara en enorm klädkedja med svenska mått mätt. Det är också en jätte internationellt med nästan 150 000 anställda. De hade inkomster på ofantliga 210 miljarder kronor 2016 och placerar sig därmed högt upp när det kommer till globala klädkedjor. Huvudkontoret i Stockholm har hand om alltifrån hantering av klagomål vid kundtjänsten till förhandling om löner med de anställda. Det ger dig som jobbsökare ett brett urval att välja på när du skickar in din ansökan om en tjänst på H&M.

Ett annat företag med global utblick är Ericsson. Det har varit ett av de viktigaste svenska företagen ända sedan starten 1876. Det är inom telefoni som företaget har haft allra störst framgångar. De var tidiga med att sälja mobiltelefoner som fick ett rykte om sig att hålla hög kvalitet. Numera arbetar de tillsammans med Sony när det gäller att tillverka slutprodukter åt kunden. Som företag kan Ericsson däremot erbjuda mycket mer än så. De är särskilt starka på marknader i länder som ännu inte har en välutvecklad kommunikationsstruktur. Deras huvudkontor i Stockholm anställer regelbundet människor med god koll på mobiltelefoni och kommunikation.

Många av anställningarna på de stora företagen sker internt, men det händer också att de annonserar ut sina platser. Det kan därför vara smart att hålla utkik på ställen som arbetsförmedlingar och rekryteringssajter. Dessutom kan du alltid lämna in ditt CV för att visa upp din företagsamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *