Att anordna en konferens i Stockholm är det perfekta sättet att kombinera nytta med nöje. Passa på att ha en berikande konferens samtidigt som ni njuter av huvudstadens aktiviteter och nöjen. I Stockholm finns det en stort utbud av olika konferenslokaler som passar mindre såväl som större grupper. Oavsett om ni vill öka teamkänslan eller ha styrelsemöte så finns det garanterat en lokal som passar er. Det gäller dock att planera i god tid för att det ska bli som ni tänkt er. Här får du de bästa tipsen och idéerna.

Boka lokal i god tid

Lokalen är nyckeln för att skapa en lyckad konferens. En bra lokal som är anpassad för ändamålet är ett måste. Det är viktigt att lokalen har alla nödvändigheter, men samtidigt inspirerar till kreativa lösningar och effektivitet. Helio har samlat ett mycket stort utbud av konferenslokaler i Stockholm på sin hemsida. Här kan du jämföra över 60 olika konferenslokaler och välja den som passar er bäst. Samtliga lokaler är mycket fräscha och tekniskt utrustande. Dessutom har de gott KRAV-märkt kaffe. Konferenslokalerna ligger i centrala Stockholm, vilket har många fördelar. Dels är det alltid nära till kollektivtrafik, vilket underlättar transport till och från lokalen. Dessutom finns det alltid många kaféer och restauranger i närheten av lokalerna, vilket kan vara ett välkommet avbrott för lunch, afterwork eller fika. Det går såklart även att beställa upp mat till konferenslokalen. Det finns konferenslokaler på många ställen i Stockholm, men det gäller dock att boka i god tid för att få den lokal som passar er bäst. Om ni exempelvis är ett större sällskap bör ni boka en stor lokal, exempelvis Seymour Cray vid Hötorget. Vill ni däremot ha en lekfull eller grön lokal finns det lösningar även för det. Genom att boka i tid har ni alla valmöjligheter.

Planera aktiviteter

En bra konferens har ofta inslag av någon form av aktiviteter. Det är bra att bryta av styrelsemötet eller konferensen med mer lättsamma aktiviteter. Detta kan antingen ske i konferenslokalen eller utanför. Teambuilding-aktiviteter är populära för att skapa god stämning. Att gå ut och äta middag under avslappnade former kan även räknas som en aktivitet. Stockholm bjuder på ett brett nöjesliv och många aktivitetsmöjligheter. Huvudstadens läge vid vattnet gör det utmärkt att kombinera konferensen med vattenaktiviteter. Dels kan ni åka ut i skärgården med speedboat eller paddla kanot vid Djurgården. Femkamp på Gröna Lund, konsert i Globen eller dryckesprovning på någon bar är andra populära aktiviteter. Den stora fördelen med att anordna konferensen i Stockholm är att det mesta finns tillgängligt i närheten.

Boka hotell, transport & restauranger

När ni har beslutat er om vilken konferenslokal ni vill ha bör ni även boka hotell och transport eftersom detta kan sälja ut snabbt. Välj ett hotell i närheten av konferenslokalen för att få ut det mesta av resan. Alternativt välj en konferenslokal nära Centralstationen om ni inte ska övernatta. Om ni är ett större sällskap bör ni även boka restauranger i god tid eftersom det kan vara svårt att få bord i sista minuten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *