Om du vill bo och jobba i Stockholm, men inte vet hur du ska lyckas med både bra jobb och bostad, kan du starta eget företag. Vare sig du redan bor i Stockholm eller vill flytta dit, har du alltid nytta av att vara företagare.

Start företag för att jobba i Stockholm

Att ha ett eget företag underlättar för att ta dig framåt i livet, få bättre ekonomi och mer frihet. Det är många som har eget företag samtidigt som de också har en anställning – firman drivs på fritiden och ger en sidoinkomst. Den kan både vara en hjälp vid arbetslöshet och för att en dag få bli din egen chef.

Om du planerar att flytta till Stockholm underlättar det också att ha ett företag: du har ett företag att arbeta upp och det ger dig ett naturligt nätverk och extrainkomst. Om du har ett företag, eller vill starta eget, bör du kolla upp capcito.com förmånliga företagslån – du ser ditt låneutrymme på en gång. För att starta företag behöver du bara en F-skattsedel från skatteverket – sedan är du egenföretagare. Om du är frisör med fast anställning, men vill bo och jobba i Stockholm, kommer det att underlätta enormt om du har eget företag: du kan då enkelt hitta en stol på en salong och börja arbeta; detsamma gäller om du är jurist, ekonomin eller revisor. Om du har en webbutik och har hela din business på nätet, kommer det ändå att underlätta när du flyttar till Stockholm. Du kan på ett naturligt sätt delta i konferenser och olika event som handlar om din produkt, marknadsföring eller att vara företagare. Det ger dig kontakter och ett naturligt nätverk. Även om du inte kan leva heltid på ditt företag, så kan det ge en sidoinkomst medan du letar efter arbete och kontakter som kan leda dig till drömjobbet.

Flytta till Stockholm som företagare

Om du har ett företag och planerar att flytta till Stockholm som företagare, är det viktigt att tänka igenom lokaliseringen av ditt företag. Om du har ett ”kontorsföretag”, som advokat, en reklambyrå, skribent eller sociala media-konsult, kan du hyra ett kontor hos ett kontorshotell. Det ger både en arbetsplats att gå till på morgon, andra företagare att fika med, men också att samarbeta och nätverka med. Du kommer att komma ”in” i Stockholm mycket snabbare om du arbetar nära andra företagare, än om du som egenföretagare arbetar hemifrån. Om du väljer att arbeta hemifrån, av till exempel ekonomiska skäl, är det ändå klokt att leta upp ett nätverk inom den sektor som du arbetar inom som egenföretagare – även om företaget bara är i sin linda och bara ger ett par tusenlappar extra varje månad. En av fördelarna med att bo och jobba i en storstad som Stockholm eller Göteborg är just möjligheten att nätverka – det är samarbete och nätverk som för företag framåt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *