Många är lockade av vår huvudstad i Sverige och det är inte så konstigt. Stockholm bjuder på många häftiga sevärdheter, härliga restauranger och en uppsjö av aktiviteter både för helger och vardagkvällar. Drömmer du också om att flytta till Stockholm, som så många andra gör? Då har du nog även funderat på hur mycket det egentligen kostar. Det finns inget rakt svar på den frågan men bostadsföreningen i Stockholm kan ge dig information om hur det går till att söka boende i Stockholm och hur mycket det egentligen kostar att bo där.

En plats att bo på

Att prata om boenden i Stockholm är en ständigt lika het fråga. Många som redan bor i Stockholm beklagar sig över hur dyrt det är och många som vill flytta dit säger samma sak. Priserna på lägenheter och andra boenden är mycket riktigt höga men det är även andra saker som kostar. I Stockholm finns en trend att renovera sitt boende så att det blir precis som man vill ha det, vilket är väldigt kul men tärande för ekonomin. Vill du göra stora skillnader med en liten insats kan du se till att skapa förändring där det syns. inred med kakel i olika mönster för att skapa ett annorlunda helhetsintryck eller inred med stora tygstycken som ger ditt hem en ny atmosfär. Tänk också på att man inte behöver göra som alla andra, bara för att det är trendigt. I Stockholm är det även trendigt att inreda minimalistisk och det behöver inte kosta så mycket.

Priset man betalar

I Stockholm är det som sagt även andra saker, förutom boendet, som kostar. Den väl utvecklade kollektivtrafiken bär upp hela staden med sina tunnelbanor, bussar och pendeltåg. Om du bor på Södermalm eller i Hammarby Sjöstad kan du även åka båt kollektivt. Stockholm lokaltrafik brukar omnämnas som en av de sakerna som kostar mest i Stockholm. Ett SL-kort kostar närmare tusen kronor i månaden, vilket är dyrast i landet. Många tycker att det är för dyrt, särskilt med tanke på att det är fullt med råttor på Stockholms gator, framförallt i tunnelbanan och på andra undanskymda platser. Om du funderar på att flytta till Stockholm måste du alltså tänka på alla omkostnader som du kommer att behöva betala för att kunna ta dig runt. Generellt kostar det mer att äta på restaurang och dricka alkohol i vår huvudstad vilket också kan vara värt att ta med i beräkningen inför en eventuell flytt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *