Funderar du på var du ska bo? Det är en väldigt komplicerad fråga där man behöver väga in många aspekter för att hitta fram till ett bra svar. Närheten till jobbet är en aspekt som vi kommer fördjupa oss i här. Men innan vi börjar titta på det så är det viktigt att komma ihåg att det finns mycket annat som väger tungt när det gäller valet var man ska bosätta sig. Vill du bo i hus eller lägenhet? Vill du bo stort eller räcker det bra med ett mindre boende? Ska ditt boende vara nytt och modernt eller hellre gammalt och charmigt?

Att pendla har sina fördelar

Om du har bestämt dig för att bo i Stockholm gäller det att komma ihåg att centrala bostäder kostar väldigt myclet. Att pendla från Järfälla, Sundbyberg eller Huddinge är både mer praktiskt och lönsamt. Detta beror på att priset per kvadratmeter i centrala Stockholm verkligen har skenat iväg. Det finns dessutom många andra fördelar med att pendla förutom de ekonomiska. När du sitter på bussen eller tåget får du gott om tid till eftertanke och att varva ner efter jobbet. På morgonen kan du sova en stund. På det sättet är tiden då du pendlar verkligen inte bortslösad tid, vilket många som inte pendlar tänker att det är.

Du sparar pengar på att pendla

Om valet handlar om ett riktigt dyrt boende i centrala Stockholm jämfört med ett betydligt billigare boende utanför centrala Stockholm så blir det nästan alltid billigare att bo utanför centrala Stockholm. Att resa är inte speciellt dyrt om man jämför med priset per kvadratmeter i centrala Stockholm. Du får pengar över till annat som kan vara minst lika viktigt som boendet. Du kanske har dyra fritidsintressen som du vill ägna dig åt. Kom ihåg att boendet är inte allt. Det finns mycket annat i livet som man kan vill lägga pengar på. Du kanske gillar god och lyxig mat eller att åka på längre utomlandsresor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *