Är du sugen på att testa vingarna och flytta till Stockholm och se vad en riktig storstad har att erbjuda? Då är du inte ensam. Ungefär 40.000 människor flyttar till en storstad varje år för att se om man kan starta ett nytt liv där. Man kanske har bott på en liten ort och saknat det en storstad har att erbjuda, som t ex; större utbud av utbildningar och jobb, mera nöjen, restauranger, sporter, musik, kultur och det finns helt enkelt ett annat tempo som kan vara lockande. Sen är ju Stockholm också otroligt vackert och att bara promenera på alla vackra gator och titta på arkitekturen är en syssla man kan hålla på med länge och väl.

Några saker som är viktiga är att tänka lite utanför boxen, eftersom konkurrensen om jobben är stor. Förutom att söka på det gamla hederliga sättet, alltså att du vänder dig till arbetsförmedlingen, är det viktigt att du försöker etablera så många kontakter som du bara kan. Till exempel, om du skulle vilja jobba inom sälj, skriv ut en bunt CV och åk ut till något av de stora köpcentrumen och gå från affär till affär och introducera dig. Glöm inte att vara glad och att ditt yttre ska se välvårdat ut. Sprid också att du söker jobb till vänner och bekanta, man vet aldrig vad det kan leda till och vem som känner vem. Helt plötsligt kanske någon hör av sig till dig. Gå också in på stadens hemsida där du kan få aktuell information om olika arbetsplatser och var det är störst chans att få ett jobb inom kommunen.

En idé kan också vara att starta en egen firma. Du kanske har gått och grunnat på en affärsidé men inte tagit tag i saken. Då kan det vara smart att göra det i Stockholm med tanke på att det finns fler människor i din närhet och chansen att några har samma behov som du eller är intresserade av det din firma kan erbjuda är större än på en liten ort. Du kan lätt hyra kontorshotell i Stockholm där du så smått kan börja din verksamhet.

Det är ganska troligt att man inte har råd att köpa en bostad med en gång utan man får helt enkelt försöka hyra någonting. Och tyvärr är det långa köer och väntetiden är oftast flera år. Det du kan hoppas på är andrahandsuthyrning. Men ungefär på samma sätt som när du söker jobb behöver du sprida till så många du kan att du är ute efter ett boende. Hör också av dig till mindre hyresvärdar som kanske inte använder sig av särskilda kösystem utan är mer flexibla. Kanske du kan prata till dig en lägenhet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *