Trots att det finns både många lediga tjänster och många arbetssökande i Stockholm, kan arbetsgivare och arbetssökande ibland behöva lite hjälp för att rätt person ska hitta fram till rätt jobb. Det är där bemanningsföretagen kommer in i bilden. I Stockholm finns ett flertal bemanningsföretag som man kan vända sig till som arbetssökande om man vill ha hjälp med att hitta ett jobb i Sveriges huvudstad.

Ett av de bemanningsföretagen är Adecco. Adecco är ett stort multinationellt företag som enligt dem själva är det största bemanningsföretaget i världen. Huruvida det är sant eller inte kan kanske debatteras, men faktum kvarstår att Adecco finns med på Fortunes Global 500-lista, och hade en vinst under 2015 på 206 miljarder kronor. Sammanlagt har Adecco runt 7 000 kontor i över 60 länder, och bara i Sverige finns runt 50 kontor. Om man vill söka en tjänst via ett väletablerat bemanningsföretag går man med andra ord inte fel om man vänder sig till Adecco.

Ett annat multinationellt bemanningsföretag som finns representerade i Stockholm är Manpower. Manpower är baserade i USA, och kom till Sverige för första gången år 1996, då ett av Sveriges första bemanningsföretag, Teamwork, köptes upp av denna bemanningsgigant med fler än 30 000 anställda som arbetar med fler än 2,5 miljoner tillfälligt anställda varje år. När Manpower etablerade sig i Sverige hade förbudet mot privatdriven personalförmedling just lyfts i Sverige, varför Manpower har funnits med i branschen nästan så länge det är möjligt.academia-1293362_960_720

Ett något mindre bemanningsföretag i Stockholm är Uniflex. Uniflex har dock den fördelen jämfört med sina större konkurrenter att de riktar in sig på branscher som är mer ovanliga bland bemanningsföretag, till exempel industri, lager, bygg och el.

För att öka sina chanser att få en anställning hos eller via ett av dessa bemanningsföretag gäller det att man har den kompetens som efterfrågas mycket i just Stockholmsområdet. En mycket eftertraktad kompetens är projektledarkompetens, något du kan förkovra dig i genom att gå en projektledarutbildning hos Addskills. Kanske är det en efterfrågad kompetens just för att den är nödvändig oavsett vilken bransch man arbetar inom. Det är med andra ord något som du kommer att ha nytta av inte bara när du söker jobb, utan under hela din framtida karriär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *