Om det är något som är svårt i Stockholm så är det att hitta en lägenhet, och det vet nog de flesta om. För att lyckas med att hitta en lägenhet så måste du för det första ställa sig i bostadskö på en gång eftersom kötiderna är otroligt långa hos alla hyresvärdar.

Ett ytterligare tips är att sätta upp lappar i affärer där du kan annonsera varor gratis. Använd detta för att berätta lite om dig själv så att andra får en uppfattning av dig som person. Det finns många möjligheter att få en bostad via flera kanaler som du kanske inte har tänkt på innan.

Du kan även skicka in insändare till tidningar där du beskriver sin situation och berätta om dig själv samt vilken typ av lägenhet som man är intresserad av. Många läser dagstidningar idag och då når du fram till dem genom att rikta din annons direkt till dessa läsare.

Det går också att använda sociala medier eftersom någon alltid känner som hyr ut sin bostad eller Old townett rum i sin bostad. Använd dina vänner och vänners vänner för att utöka din sökning utan att själv behöva kontakta alla personligen. Det finns som sagt alltid någon som hyr ut en lägenhet som väntar på en bra hyresgäst.

Blocket är också ett utmärkt alternativ som många svenskar använder idag för all slags annonsering, bland annat för bostäder. Du kan hitta väldigt bra erbjudanden och med lite tur så kan du hamna som första kandidat hos annonsören. Se till att du skriver ett bra meddelande där du förklarar din bostadssituation samt dina mål och ambitioner. Det är också viktigt att kunna uppvisa inkomst för att annonsören ska kunna ta din ansökan seriöst bland alla de hundratals människor som söker efter bostad.

Du kan också gå direkt till de privata hyresvärdarna i Stockholm för att diskutera med dem om eventuell bostad. Detta kan låta långsökt men det är faktiskt inte många som gör detta – och det finns fortfarande många privata hyresvärdar kvar i Stockholm som kan ha lägenheter kvar.

Det kan vara så att du behöver bostad för ditt arbete eftersom du jobbar hemifrån, och då är det också viktigt att du kan fakturera utan företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *