En av fördelarna med att bo och jobba i Stockholm är att staden har ett stort utbud av lokalt nöjesliv där man kan umgås lite mer otvunget med sina kollegor efter jobbet. En afterwork kännetecknas oftast av att det inte finns några direkta krav på att stanna länge eller göra en helkväll, utan man kan gå ut en sväng och sen droppa av när man känner för det. Tänk dock på att de av dina kollegor som till exempel har barn kan ha tvingats planera en del för att få till en kväll ute. Så om det är så: visa respekt för dem och se till att stanna åtminstone tre glas vin (eller valfritt alternativ med eller utan alkohol).

Olika typer av Afterwork-ställen
Finkrogar – det finns gott om riktigt bra ställen att gå ut på i Stockholm. Detta oavsett om man vill gå ut och äta flott eller om man bara vill ha ett glas champagne och sen gå hem. De flesta av de finare restaurangerna ligger på Östermalm. Här är det oftast bra att klä upp sig något om man inte vill sticka ut för mycket.

Expert barman is making cocktail at night club.

Pubar – pubar kommer i alla möjliga varianter. Det finns de som är specialiserade på skönt häng, de som är specialiserade på öl (bland annat restaurang Akkurat, en av världens bästa ölpubar) och enklare pubar där man kan sitta och ta det lugnt med en stor stark och kanske kolla om ens senaste V75: a man plockat hem utifrån fem tippar v75 gått in eller inte. För bra och avslappnat pubhäng rekommenderas Södermalm.

Vinbarer – den typ av vinbarer som man ofta hittar utomlands har börjat poppa upp i Stockholm också, vilket är både bra och roligt. En vinbar är ett lite mer uppklätt ställe än en pub, men samtidigt inte lika snofsigt som på de finare restaurangerna. Här funkar det oftast bra att hänga vid bardisken och äta något litet samtidigt som man sippar på ett bra vin man fått rekommenderat sig av sommeliern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *